Négy lépés a hit útján

#1. Dönts Isten mellett!

Isten téged döntésre hív. Enélkül hiába is keresnéd. El kell döntened, hogy te őt választod, a Biblia Istenét! De mégis hogyan? Hát így:

Kattints a képre!

#2. Kérdezz és tanulj!

A hit egyszerre ismeret és bizalom. Ha már döntöttél és bízol Istenben, akkor meg kell ismerned őt. Hogyan is hihetnél olyan Istenben, akit nem ismersz? Ebben segít a Gyakori kérdések a hitről: (kattints a képre…)

Kattints a képre!

#3. Légy Jézus tanítványa!

Ha már döntöttél és az alapokon is túl vagy, ne habozz: légy Jézus tanítványa! Jézus mondja: „Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és nála maradunk.” (Jn 14,23) A Tanítványság Kezdőszettben igéket találsz, melyek rád is vonatkoznak, már ha a tanítványa akarsz lenni:

Kattints a képre!

#4. Légy jó pap!

Az utolsó lépésnél jársz. Isten igéje minden hívő embert papnak nevez. Tehát te is, aki a tanítványa lettél, TE IS PAP VAGY! Nem csak az leszel, már most az vagy. Ez lehet furcsán hangzik elsőre, de a Biblia ezt írja. Már csak az a kérdés, hogy te jó pap vagy-e? Vagy rossz papja vagy Istennek? Teljesíted a rád bízott küldetést? Persze ez nem megy csak úgy magától. Pap tanfolyamunk segít eligazodni a papság útján, hogy te is jó pap lehess:

Kattints a képre!

Prédikációkat, bejegyzéseket olvashatsz továbbá a Reformátusék blogban. Ajánljuk szeretettel!

Szerző: Kádár Tamás György