Csillagok a világban

A világ romlott. Az emberiség mocska beborítja a földet. Igazságtalanságot látunk és önzést. Egyik ember a másik vállán akar előre jutni. A családok szétesőben vannak. Minden ember ezernyi sebet hordoz.

Jézus ezért azt a feladatot bízta követőire, hogy az ő nevében induljanak el és legyenek követei, tanúi a romlott világban. Legyen jelenlétük gyógyulás, igazságuk fény a beteg és sötét emberiségben.

Jézushoz tartozni kiváltság. Az ő követének lenni áldás és békesség. Áldás, mert Isten ereje rajtunk keresztül árad a világba. Békesség, mert a gyógyulás és az igazság békét hoz azok közé, akik részesülnek belőle.

A keresztyének kivételes emberek. Isten kivett minket a bűn mocskából, megtisztított és megszabadított. Szó szerint felszabadított minket attól a romlottságtól, amiben a világ szenved. Kiválasztott minket már a világ teremtése előtt, hogy a követői és követei legyünk.

A mi történetünkben az a különleges, hogy Isten maga szólított meg minket és hívott ki a bűnből. Olvastuk a Bibliát és a Szentírás minket is megszentelt. Megmutatta és máig megmutatja az utat, hogy őt követhessük.

Gyengék vagyunk, gyakran elesünk, elvégre emberek vagyunk. Nincs se szupererőnk, se varázspálcánk. Semmi ilyesmiről nincs szó. Attól vagyunk kivételes emberek, hogy Istennel vagyunk kapcsolatban. Belőle merítünk erőt. Ő tisztít meg minket minden nap; akárhányszor elesünk, ő mindig felsegít minket és újra elküld, hogy legyünk hűséges követei a világban.

Hosszú út vezetett idáig, sok-sok órányi imádság és Bibliaolvasás van mögöttünk. Nem mintha a mi érdemünk volna bármi is, elvégre Istentől kaptunk mindent, sőt még az életünket is neki köszönhetjük. De hálásak vagyunk azért az útért, amin Isten vezet minket.

Még nem tartozol hozzánk? Az utat te is elkezdheted! Az első lépés, hogy dönts Isten mellett! Te is lehetsz csillag a világban!