Hogyan lehetek tag?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy meg vagy-e keresztelve?

Ha meg vagy keresztelve

Ahhoz, hogy tagunk lehess, először csak annyit kell tenned, hogy eljössz gyülekezeteink valamelyikébe. Az időpontokról az “Alkalmaink” menüpontban tájékozódhatsz. Keresd fel az alkalom után a lelkipásztorokat, ők eligazítanak.

Néhány hasznos infó: Ahhoz, hogy közösségünk választó tagja légy, szeretnénk rendszeresen találkozni veled alkalmainkon. Ne tántorítson el, ha elfoglalt vagy, az Úr a szorgalmas embert áldja meg. Ezen felül gyakorolnod kell a református hitet a mindennapjaidban is, a keresztyén ember ugyanis Krisztusi ember. Mifelénk a vasárnapi istentisztelet, a rendszeres imádság és Bibliaolvasás alapkövetelmény. Végül pedig megkérünk arra is, hogy támogasd közösségünket, legalább az éves egyházfenntartói járulék befizetésével. További részleteket az “Adakozás” menüben találsz.

Így válhatsz választó tagunkká. Ezeknek a kötelezettségeknek lényege, hogy szeretet-közösség lehessünk, felelősséget vállalva egyházunkért, gyülekezetünkért és egymásért.

Ez minden. Várunk szeretettel

Ha nem reformátusnak kereszteltek, az sem okozhat gondot, de mindenekelőtt szeretnénk bátorítani téged, hogy saját felekezetedet keresd fel előbb. Ha mindenképpen hozzánk szeretnél csatlakozni, nincs akadálya. Megkeresztelkedned nem kell újra, de a református hitet meg kell ismerned hozzá.

Ha nem közösségeink területén élsz, kérünk, keresd fel saját gyülekezetedet. Ebben szívesen segítünk.

Ha nem vagy megkeresztelve

Nincs akadálya annak, hogy csatlakozz hozzánk! Feltételei azonban vannak, ezt biztosan megérted.

Az kérheti megkeresztelését református keresztyénnek, aki Krisztushoz akar tartozni, és csak a Szentírás tanításában hisz. Ezt mindenkinek el kell fogadnia (őszintén és a dolgoknak utánajárva), aki meg akar keresztelkedni. Tudjuk jól, hogy a megtérés keresztsége csak a kezdet, így nem várjuk el tőled, hogy évekig várj a keresztségre. Néhány találkozás és közös tanulás után megkeresztelkedhetsz!

Istennel járni kalandos út! Épp ideje elkezdened!