Üzenet Istentől

Én készen állok rád.

Van hatalmam arra, hogy meggyógyulj. Van annyi erőm, hogy neked is elég legyen.

(Magunk között szólva még annál jóval több is. Na jó, igazából annyi erőm van, amennyit csak akarsz. Addig folyik az olaj, míg van hova folynia. Itt olvashatsz erről: 2Kir 4,1-7)

Nem hiszel nekem?

Írattam neked egy könyvet. Nem én írtam, hanem hozzám közel álló emberek, mert másképp nem értenéd, mások sem. (Sajnos ti, emberek nagyon távol kerültetek tőlem.)

Ebben a könyvben ezerféleképpen szóltam, embereken keresztül, tetteken keresztül, fájdalmakon keresztül, csodákon keresztül, kinek éppen mi passzolt.

Azok írták ezt a könyvet, akik közel álltak hozzám. Az igém szólt hozzájuk, ők megértették, leírták a saját szavaikon keresztül.

Neked is szól az igém, legfeljebb először nem Ezsdrás, hanem Márk szavain keresztül. Persze később majd Mózest és Dávidot is meg fogod érteni, ha elég időt hagysz nekem, hogy elmagyarázzam neked.

Mit kellene még tennem?

Mindig hallak, látlak, születésed előtt ismertelek. Azt is tudom rólad, amit magadnak sem mersz bevallani.

A könyvemben be is bizonyítanám neked, hogy létezem, sőt megmutatnám neked magamat teljesen. Kész vagyok arra, hogy odaadjam neked az erőmet. Kész vagyok téged megszabadítani.

Önmagamat is feláldoztam, hogy semmi se állhasson közém és közéd.

Miért nem engedsz be?

Meggyógyítanálak. A folyton mardosó érzéstől, hogy vége legyen. A dühöd mögött lévő ürességtől. A fájdalomtól. Meggyógyítanám a kapcsolataidat, a házasságodat. Sikeres életet adnék neked, sok-sok örömmel és áldásokkal.

Az én szavam nem gyógyszer, nincs ellenjavallat és nem csak a tüneteket enyhíti. Kész vagyok arra, hogy teljesen meggyógyítsalak.

Van rá hatalmam.

Mi akadályoz abban, hogy beengedj?

Az emberek? Talán csalódtál már egy-két követőmben. Nem vagy egyedül. Én is sokszor csalódtam már bennük. Sőt, ők is sokszor csalódtak már saját magukban.

A tapasztalataid? Talán meg kellene akadályoznom minden rossz dolgot? Esetleg ne rángassalak téged is bábuként? Az jobb lenne, kényelmesebb? Vagy sújtsak le minden bűnösre az égből? Kivel kezdjem el?

Félre ne érts. Nem vagyok számodra könnyebb út. Nem ígérem, hogy csak hátra kell dőlnöd. Nem lesz könnyű megismerni engem, de még nehezebb lesz magaddal szembesülnöd. Nem vagyok kényelmes út, de én vagyok az egyetlen. Én vagyok egyedül a gyógyulás. Persze nem akarom rád tukmálni magam.

Az egyházam akadályoz? Hallottál talán egy-két istentiszteletet, de nem igazán értetted. Ne csodálkozz. Az ott ülő emberek sokat hallottak és olvastak már rólam. Ha valaki odamenne hozzád a buszmegállóban és elkezdene neked arról beszélni, hogy milyen volt a kapcsolata az anyjával, te is biztosan furcsán néznél. De biztosan beszéltél már hozzád közel álló emberekkel arról, milyen fájdalom van benned szüleid miatt.

Előbb ismerj meg! Majd ha már képbe kerültél, akkor keresd fel a hozzám tartozókat.

A Biblia nehéz neked? Talán rossz helyen kezdted el. Elég furcsa lenne, ha valaki pályakezdőként rögtön vezérigazgató lenne. A ranglétra egy hasznos dolog, közben beletanulsz.

Azért nem való elsőre minden szavam neked, mert még nem vagy felkészülve rájuk. A Bibliában 66 különböző írás van és kb. 1500 oldal az egész.

Kezdd el olvasni benne Márk evangéliumát. Még meg sem kell venned, itt van az egész, a Bibliám mindenkié! Kattints a képre:

Olvashatod először a Zsoltárokat, Malakiást, Pál rómaiakhoz írt levelét, Mózes első könyvét, a példabeszédeket, vagy akár Jónást. Az Újszövetség egy az egybe mehet, ha tovább olvasnál. Persze később az Ószövetség mélységeibe is szívesen elvezetlek, bár arra rázósabb az út, sok fájdalmon és keserűségen keresztül.

Olvashatsz rólam számtalan dolgot, mit tettem azokkal, akik közel álltak hozzám. Megértheted ez alapján, én hogyan látlak téged. Miután megtanulsz az én szememmel látni, meg fogsz érteni mindent, ezt garantálom. Ha elakadsz, megbíztam néhány embert azzal, hogy segítsenek neked, pl. lelkészeket, írókat, stb. Keress valaki olyat, akivel megérteted magad és akit te is értesz. A Biblia Projekt videóit biztosan érteni fogod.

Nem kell tovább a sötétben tapogatóznod. Nem fogok előled semmit sem eltitkolni, ha kész vagy megismerni engem. Nem foglak magadra hagyni, csak figyelj rám.

Mindent meg fogok tenni érted, ígérem!

Megígértem, hogy aki Szentlelket kér tőlem, annak adok. Kész vagyok arra, hogy eltávolítsak közülünk minden akadályt, minden bűnt, minden félreértést és mindent, ami gátol téged abban, hogy kapcsolatba kerülj velem. Kész vagyok rá, hogy beköltözzek az életedbe.

Kész vagy rá, hogy beengedj? Íme az első négy lépés:

#1. Dönts Isten mellett!

Kattints a képre!

#2. Kérdezz és tanulj!

Kattints a képre!

#3. Légy Jézus tanítványa!

Kattints a képre!

#4. Légy jó pap!

Kattints a képre!

A Szentírás teológiai megfontolása alapján írta: Kádár Tamás György.

További bibliai hivatkozások (tartalmi sorrendben):
Mt 11,28
Mt 9,6; Rm 11,23; Tim 1,12
Rm 8,17
2Tim 3,16
Zsid 1,1k; Jak 5,10
Zsolt 139; Jn 3,16-17
Péld 4,20-22
ApCsel 8,31; Rm 10,15
Zsid 3,8.15
Jn 8,7
Zsid 5,13
Mal 2,7
Jel 3,20