Hiszek benne

Ha gyülekezetre gondolok, Krisztus egyháza jut eszembe. Ha egyházra gondolok, olyan emberek közössége jut eszembe, akik ugyanabban az Istenben hisznek, hasonló hittel. Ez határozza meg az Istenhez fűződő viszonyukat, de az egymáshoz fűződő kapcsolatukat is. Így ez egy szeretetközösség, ahol a tagok egymást támogatva, együtt dolgoznak a közösség gyarapodásáért Isten dicsőségére.

Naiv vagyok? Lehet. Mert bár szép ez így leírva, sokszor nem ezt látjuk. Rengeteg kritika éri a gyülekezeteket, tagjaik miatt. “Miért megy az ilyen templomba?” “Hogyan viselkedhet ő így, ha presbiter, gyülekezeti tag?”

Igen, én is látom egyházunk, gyülekezeteink hibáit. Én is látom, hogy magukat keresztyénnek valló emberek gyűlölködnek, bántják egymást, világiak, pénzközpontúak. Bűnös emberek, ahogy én is az vagyok. Egy ilyen közösség lelkipásztora, vezetője vagyok, az Úr erre hívott el. Igen, hiszek a csodában és látom a csodát. Hiszek benne, hogy Isten nem csak az emberölő Mózest tudja megváltoztatni. Nem csak a kicsi Dávidból tud nagy királyt csinálni. Környezete egy egyszerű ács fiának gondolta Jézust, azt az embert, aki az egész világot megszabadította bűneiből.

Így látom én a gyülekezetet: olyan emberek közösségének, akik megváltásra szorulnak velem együtt. Olyan emberek, akik változni akarnak és változásukkal hatni környezetükre. Ezekért az emberekért harcolok minden nap, minden prédikációmban. Ilyen gyülekezetnek akarok én magam is a tagja lenni.

KA

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük