Közösség

Egyet biztosan tudok, hogy nem megszokásból. Aki azért jön, mert ehhez szokott hozzá, az nem érti a közösség lényegét.

Isten személyes tisztelete nem oldható meg egy-két otthon megnézett videóval. Már csak azért sem, mert én magam az alkalomhoz nem tudok hozzájárulni. A közösség igazán nem élhető meg videókon keresztül. A hálaadás pedig nem azt jelenti, hogy a netbankon utalok egy keveset valamilyen számlaszámra, aminek megnevezésében szerepel az „egyház” kifejezés. Nem, az istentisztelet ennél sokkal több. Mindez csupán egy lecsupaszított utánzata lehet az istentiszteletnek. Gyakran a lényeg vész el az egészből.

Istent tisztelni otthonról is lehet, de sosem egy videóban, vagy egy cikk olvasásakor. Ezek a dolgok legfeljebb az „étvágyunkat csillapítják”, vagy taníthatnak. Igazi jelenlétet, Isten és ember személyes kapcsolatát sosem helyettesíthetik. Az Isten tisztelete teljes figyelmet, de egyúttal kreativitást kíván. Úgy gondolom, hogy Istent helyesen tisztelni csak úgy lehet, hogy az elhangzó szavak a sajátjaink. Bármit is tegyünk istentisztelet közben, annak mindig személyesnek kell lennie.

Tovább megyek ennél. ÉN egymagam sosem tudom úgy tisztelni Istent, mint MI. A közösség, a személyes jelenlét olyan pótolhatatlan, mint egy társ az egyedüllétben. Egy-két nap elmúlhat személyes találkozások nélkül, de sosem tarthat ez hosszú ideig.

Közösségre teremtettünk, mert nem jó az embernek egyedül. A hit pedig egy olyan ajándék, amit Isten azért adott, hogy másokkal megosszuk.

KTGy, 2021.02.12.

Írj nekünk! Messengerben, vagy emailen: tapolcairef@gmail.com.

Related Posts

13 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük